torstai 31. maaliskuuta 2016

Todellisuus

Välillä se murskaa, hämmentää tai tuo iloa elämään. Olen pitkään pohtinut kuinka kirjoittaisin tästä aiheesta. Olen puhunut tästä muutaman ystäväni kanssa mutta tajusin tämän jokunen kuukausi sitten snapchatin kautta. Minua voi kutsua todella surkeaksi snapchatin käyttäjäksi. Harvoin jaksan käydä siellä tai lähettää kuvia. Eräs ilta innostuin selailemaan erilaisia filttereitä sieltä. Suurin osa niistä on hirmu hauskoja, yksi kuitenkin jäi kaivamaan mieltäni. Tajuntaani iski lujaa mahdollisuus muokata kuvia, eikä pelkästään kuvia vaan koko naamaa.


Ylhäällä on kuva, joka on otettu kännykän etukameralla ja sitä ei ole millään tavalla muokattu. Otin uuden kuvan snapchatin kautta, jossa käytän kyseistä filtteriä mistä puhun.Kaksi alempaa kuvaa on filtterin kanssa. Kysynpähän vain, että mihin puolet kasvoistani sekä nenästäni katosi? Ja miksi tuo toinen silmä näyttää tuolta? En ihmettele, miksi nykyään on todella kovat ulkonäköpaineet. Erilaiset sovellukset ja kuvanmuokkausohjelmat mahdollistavat kuvien muokkauksen niin, että todellisuus peittyy. En väitä, että kaikki kuviaan muokkaisivat tai kukaan ei näytä hyvältä ilman filttereitä mutta omasta mielestäni tämä on aika järkyttävää. Kuka enää uskaltaa lisätä kuvia ilman muokkausta kun some on täynnä "täydellisyyttä"? Itse pahoista itsetunto-ongelmista kärsineenä tiedän mistä puhun. Muutama vuosi sitten en olisi ikinä julkaissut itsestäni kuvaa ilman meikkiä ja muokkausta. Siitä syystä, että en uskaltanut. Pelkäsin miten ihmiset reagoisivat. Jälkeenpäin hölmöä, koska kuljen lähestulkoon joka paikassa ilman meikkiä.

Vuodelta 2014 ja kuvassa on käytetty kännykän valikoimasta filtteriä ja olen meikannut.

Tästä pääsenkin toiseen samaan aiheeseen liittyvään asiaan. Aloitin tämän kuun alussa perehdyttämään uusia työntekijöitä. Jännitin pitkään, että miten pukeudun ja meikkaan ensimmäisenä päivänä, kun he aloittavat. Helmikuun viimeisellä viikolla heräsin todellisuuteen. Miksi ihmeessä ensinnäkin meikkaisin, koska en muutenkaan meikkaa töihin? Miksi antaisin itsestäni väärän kuvan heti ensimmäisenä päivänä? Toiseksi, miksi menisin ja ostaisin sellaisia vaatteita, mitä en normaalisti käytä?

Mietin, että mikä minut sai ajattelemaan edes noin. Miksi yrittäisin muuttaa itseäni? Koska pelkäsin, mitä uudet tuntemattomat ihmiset minusta ajattelevat. Pelon vallassa olin lähellä muuttaa omaa todellisuuttani ja itseäni sellaiseksi mitä en ole. En jännittänyt kuinka selviän uudesta haasteesta vaan jännitin mitä muut ajattelevat. Tänään tämä saa minut hieman naurahtamaan. Kuinka kauan kestää, että itsevarmuus palautuu? En tiedä. Mutta sen tiedän, että selvisin viimeisestä kuukaudesta hengissä ja voitin yhden suurimmista peloistani esiintyä tuntemattomien ihmisten edessä. Täytyy sanoa (vaikka itse sanonkin), että on voittajafiilis. Yksi askel lähempänä itsevarmempaa Jeminaa.

Huomasin pääsiäisenä Tallinassa, että meikki ei edes tuo minulle itsevarmuutta. Varsinkaan nyt, kun päivät ovat valoisia koko ajan. Päinvastoin, kyselin koko ajan Tonilta, että "miltä meikki näyttää, eihän naama ole kuiva, onko nyt varma sit jne.". Varmasti vaatii aikaa, että tajuan meikin näyttävän hyvältä nykyään eikä tarvitse koko ajan varmistella asiaa. Uskon, että tulevaisuus ja kokemukset tuovat tullessaan itsevarmuutta.

Lopuksi haluan mainita, että jos olet miettinyt BD Medicalin tuotteiden kokeilua niin nyt on loistava mahdollisuus.  Tampereella Kauneushoitola Beautiful You tarjoaa 5-9.4.2016 30 min pikakasvohoitoja kuorinnalla sekä hieronnalla hintaan 15€. Muista varata aika! :)4 kommenttia:

 1. Ethän sä edes tarvi mitää filttereitä, kun oot luonnostaan ilman meikkiäkin iha super nätti! :)


  http://elanaurajarakasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä sun blogista. Kärsin ite pahasta atopiasta ja oon menettänyt toivon ja itteni tälle. Oon aina kokenut et en hyödy vertaistuesta, mutta ku luin tätä sun blogia niin purskahdin ihan rehelliseen itkuun. Kiitos kun oot rohkee ja jaat tätä, tuntuu että kadulla katotaan ku ois joku tarttuva tauti kun ihmiset ei tiedä tästä.
  Tsemppiä ja kiitos!

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että tästä on ollut hyötyä. Voin kerrankin täysin rehellisesti ja sydämestä sanoa, että tiedän miltä susta tuntuu. Se on julmaa miten ihmiset jää tuijottaan eikä edes välttämättä tajua, että me huomataan se kyllä. Ite oon ainakin tän myötä tajunnu, ettei ihmisiä voi jäädä vaan suu auki tuijottamaan heidän erilaisuuden vuoksi. Kiitän ja kumarran kommentista ja toivotan isoimman tsempin sulle :)

  VastaaPoista