lauantai 11. kesäkuuta 2016

Vuosipäivä

Aikalailla tasan vuosi sitten pakkasin tavarani ja hyppäsin Johannan auton kyytiin. Oli sunnuntai-aamu ja auton nokka lähti kohti Mäntsälää. Minua jännitti ja olo oli odottavainen. En tiennyt, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Jos olisin tiennyt, että isoin toiveeni on toteutumassa, olisin itkenyt onnesta. Vuosi on mennyt todella nopeasti. Viimeisen vuoden sisään on tapahtunut niin paljon, että sitä on vaikea itsekään käsittää. Katsoin jokin aika sitten vuoden takaisia valokuvia. Täytyy sanoa, etten edes muista näyttäneeni siltä. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Tuijotin vanhaa kuvaa miettien, miten olen voinut näyttää tuolta. Miksi kukaan ei ole sanonut, että näytän kamalalta?Yllä olevien kuvien välissä on kulunut aikaa tasan vuosi. Ensimmäinen kuva on lähtötilanne viime vuoden toukokuulta ja toinen kuva on tämän vuoden toukokuulta. Toki toisessa kuvassa on meikkiä mutta silti. Laitoin nämä kuvat vierekkäin ja tuijotin kännykän näyttöä suu auki. Vaikka itse sanonkin, muutos on huikea. En edes tunnista itseäni ylemmästä kuvasta. Jos en tietäisi olevani kuvassa, voisin melkein luulla ettei kuvissa ole sama henkilö. Vertailun vuoksi otin kuvan myös ilman meikkiä tämän hetkisestä tilanteesta.


Muutokset ulkokuoressa ovat upeita ja mahtavia. On ihanaa, kun kasvoissa ei ole kipua. Ei kirvele eikä kiristä. Parhainta on kuitenkin muutos, mikä on tapahtunut pääni sisällä. Olen aikaisemminkin kirjoittanut itsetunnosta ja siihen tulleista muutoksista. Jos osaisin, kirjoittaisin kuluneen vuoden sanoiksi mutta en löydä sanoja. Vuoristorata voisi kuvata parhaiten tiivistettynä viimeistä vuotta mutta kuvat puhukoon puolestani.

En voi tarpeeksi kiittää Ninaa ja Johannaa kuluneesta vuodesta. Heidän ansiosta olen saanut ulkonäköni ja itsetuntoni takaisin. Muutama viikko sitten olin kasvohoidossa ja Johanna huomasi kaulassani arven. Hän kysyi, kauanko se on ollut siinä. Kerroin, että monta vuotta jo leikkauksen takia. Hän tajusi, ettei ole ikinä aikaisemmin edes nähnyt koko arpea koska kaula on ollut aina ihottuman peitossa. Se aito ilo ja onnellisuus, mikä kuului Johannan äänestä kun puhuimme ihon nykyisestä kunnosta sai minut todella hyvälle tuulelle. Johanna on ollut yksi tärkeimmistä tukipilareistani. Hän on jaksanut rauhoitella ja muistuttaa, että mitään ei tapahdu yhdessä yössä. Itse olin niin malttamaton viime vuonna, kun aloitimme ihoa hoitamaan. Vaikka olen monta kertaa sanonut, niin super iso kiitos Ninalle ja Johannalle.


Enää muutama viikko ja kesäloma alkaa! Tiedossa on matka aurinkoon ja ystävien häät :) Ihanaa ja aurinkoista kesää!

5 kommenttia:

 1. Moi! Löysin blogisi pari päivää sitten ja on ollu tosi mukava lukea kokemuksiasi. Minulla on aina ollut atooppinen iho, mutta viime syksynä atopia räjähti käsiin juuri kasvojen alueella. Loka-marraskuun aamut meni itkua tihrustaessa, koska herätessä silmäluomet olivat kirkuvan punaiset ja silmät oli vaikea saada auki. Vaati paljon että sain raahattua itseni sen näköisenä töihin. Monesti mietin, että miksi juuri kasvoissa ja kaulalla..muualla ihottuma oli/on paljon rauhallisempaa.

  Itse sain lopulta protopicista avun, ikävistä sivuvaikutuksista huolimatta. Tietysti iho välillä lehahtelee ja etenkin nyt kesällä hoito on hankalaa, koska protopicia ei voi käyttää.

  Harmi, ettei minun lähellä ole bdm tuotteita käyttävää hoitolaa. Kokeilisin heti! Olisiko sinulla antaa vinkkejä hyvästä kasvojen puhdistus -sarjasta? Joka olisi hellävarainen atooppiselle iholle.

  Kiitos! Näytät upealta.

  -Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, että oot tykännyt lukea:) Tiedän tarkkaan tuon tunteen kun ei huvita lähteä mihinkään sen takia, että iho on niin pahassa kunnossa :/ Ihanaa, että sulle on apu löytynyt kuitenkin!

   Onko missä lähin hoitola, ootko kattonu? :) Itse en oikeastaan käyttänyt mitään puhditusaineita ennen kuin bdm tuotteilla joten en osaa muita suositella. Aikaisemmin puhdistin vain rasvalla ihoni aina.

   Kiitos paljon!:)

   Poista
  2. Lähimmät ois lappeenranta ja kajaani, molempiin n.250km. Miekin oon rasvalla puhdistanu, mutta ei rasva oikeen lähde rasvalla..

   Taidan tästä motivoituneena alottaa etsiskelemään jotain ihonhoitotuotesarjaa :) jos sit tunnollinen hoitaminen tois tuloksia. Ennen oon vähän aatellu, että kasvovedet yms. extrat on vaan rahastusta :o

   -Viivi

   Poista
  3. Selvittelin vähän asiaa ja jos olet kiinnostunut bdm tuotteista niin niitä on mahdollista kyllä postittaa sinulle. Jos haluat lisätietoa, laita sähköpostia osoitteeseen info@beautifulyou.fi :) Nimittäin lämpimästi suosittelen tuotteita kokeilemaan! :) jep samaa itsekkin olen ajatellut mutta jälkikäteen ymmärtänyt ihon puhdistuksen + säännölisen hoidon merkityksen!

   Poista
  4. Kiitos :) pistän osotteen ylös ja kyselen.

   -Viivi

   Poista